Collage van de juryleden &Awards 2021. Van links naar rechts: Julius Thissen, Hui-Hui Pan, Ernestine Comvalius, Andre Heuvelman, Marlien Seinstra

Julius Thissen

Julius Thissen is een multidisciplinair kunstenaar en artistiek onderzoeker. Hen werkt met fotografie, film, performance en sculptuur. Sociale verwachtingen rondom gender en de Westerse prestatiemaatschappij zijn terugkerende thema’s. Julius zet zich middels advies, onderzoek en kunst in voor meer diversiteit en inclusie in de kunstwereld, met in het bijzonder de trans- en queergemeenschap. 

Hui-Hui Pan

Hui-Hui Pan is cultureel organisator, verbinder en strateeg. Ze zet zich in voor diversiteit en inclusie als bestuurslid van Meldpunt Discriminatie Amsterdam. Daarnaast richtte zij Pan Asian Collective en Omroep PAC op om Aziatische creatieven te verbinden, te inspireren en hun zichtbaarheid in de media en cultuursector te vergroten. 

Ernestine Comvalius

Ernestine Comvalius is de eerste directeur van het Bijlmer Parktheater en directeur van Theater Krater. Daarnaast is ze externe coach van Kunstenaars & Co: ze begeleidt jonge kunstenaars met een migratieachtergrond in het project van Talent naar Beroep. Ze neemt deel aan verschillende netwerken, zoals ATANA en de Nieuwe Coaliti. Ze was jarenlang voorzitter van het PATM-overleg van Amsterdamse Theaters en Musea, voorzitter van de evaluatiecommissies van het Mediafonds, en bestuurslid van ITS DNA.

Andre Heuvelman

Andre Heuvelman is performer, inspirator, creatief adviseur en innovator. Hij speelde in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble en gaf les op het Rotterdamse conservatorium. Door zijn te korte onderarm, slappe pols en gebrek van een duim was zijn weg naar succes niet vanzelfsprekend. In de Cultuurkrant NL 2019 vertelde André: “Het werd mijn wapen om de wereld te lijf te gaan, en ook iets waar ik me achter kon verschuilen. De trompet leidde mij naar de wereld, dat kun je echt wel zeggen.”

Marlien Seinstra

Marlien seinstra is oprichter van het project Dans op Recept van Stichting DeDansDivisie. Het project biedt danslessen speciaal voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers, vrienden en familie. Het project van de DeDansDivisie werd vorig jaar bekroond in de categorie ‘organisatie’. Naast de felbegeerde &Award kregen zij een geldprijs van €20.000. 

De aanmelding voor de &Awards is gesloten.

Deel dit artikel