Zeikschrift
Madeleijn van den Nieuwenhuizen neemt Nederlandse tijdschriften, dagbladen en kranten onder de loep en plaatst op dit account berichten over bodyshaming, discriminatie en racisme. Wist je dat Directiekamers ook een project van Madeleijn is? Op dit account vind je foto’s van de directiekamers van grote bedrijven, culturele instellingen, ministeries en politieke partijen.

Marketingvrouw
Op dit account post Chanel Lodik berichten over diversiteit en inclusie, maar ook over racisme, seksime & validisme.

Wit Huiswerk
Meer weten over wit privilege? Op dit account vind je naslagwerk om je te verdiepen.

Spot On
Spot On empowert vrouwen! De inhoud van de video’s zijn inhoudelijk, vermakelijk en soms taboedoorbrekend.

Veelgehoord
”Ben je het mannetje of het vrouwtje?” Op deze Instagrampagina vind je een verzameling aan uitspraken: schurend, (soms onbedoeld) kwetsend en helaas nog veelgehoord.

Asian Raisins
Met de campagne #IkLachNiet zetten ze zich in voor mensen met een Aziatische afkomst of uiterlijk die te maken hebben (gehad) met racisme of discriminatie.

Sexisme Missers
Een barbie speciaal voor meisjes? Een gadget voor de stoere man? De naam van account zegt het al. Dit account post over Nederlandse reclames, producten en andere marketinguitingen die stereotyperend zijn.

Tip ons!

We zijn ons ervan bewust dat we nog lang niet volledig zijn. Ken jij andere inspirerende Instagramaccounts? Deel het met ons via info@codedi.nl

Bekijk ook onze tips voor boeken en podcasts.

Deel dit artikel