(R)Evolution of skills
In (R)Evolution of skills, waarin de maker van kleur centraal staat, nemen we je mee op onze reis en wens voor een inclusievere werkpraktijk.

Genderful World Podcast
In deze podcast gaat onderzoeksjournalist en podcaster Zoë Papaikonomou voorbij hij/zij. Samen met diverse co-hosten en gasten bespreken zij wereldwijde gendervraagstukken.

Diversity Stories
Studenten van ArtEZ hogeschool geven een caleidoscopische blik op diversiteit. De gesprekken gaan over persoonlijke verhalen, genderidentiteit en wat je naam over je verraadt. Verhalen over een heuse menstruatieopera, übergeestige dialogen tussen twee Turkse expats die zich beklagen over de Nederlandse en Duitse eetcultuur, taal en bureaucratie en meer.

Impact Podcast NL
Deze podcastaflevering in samenwerking met het Impact Centre Erasmus gaat over de beïnvloeding en impact van kunst en cultuur in onze samenleving. Leveren kunst en cultuur ook een bijdrage aan vraagstukken zoals diversiteit en inclusie?

Beeldspieker
Hoe beleef jij kunst? Kijk je er naar, lees je ’t bordje, raak je het aan? In deze podcast laat Ferry Molenaar jou ervaren dat er meer is dan alleen maar ‘kijken naar kunst’.

Inclusiecast
Ben jij marketeer en wil je inclusiever schrijven, maken en zijn? Inclusiecast geeft je inzicht en praktische tips.

Richard Kofi
Dé podcast voor revolutionaire futuristen en decolonized minds. Luister naar rebelse kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen die zich vrij vechten van mainstream verwachtingen.

Ondernemersdesk
Elke werknemer is anders. De Ondernemersdesk Inclusiviteit gaat op zoek naar de beste manier om de kansen van elk talent te benutten.

Bonte Was Podcast
One’sy Muller en Zoë Papaikonomou gaan op constructieve en humoristische wijze met hun gasten in gesprek over blinde vlekken in de media.

Spreken Gesproken
In deze aflevering wordt Jitske Kramer geïnterviewd die het boek Jam Cultures over inclusie schreef. Hier bespreekt ze een interessant basisdilemma: wees jezelf en pas je aan!

Stuk Rood Vlees
In deze aflevering schuift hoogleraar Tom van der Meer aan om de studie van Puntam naar de schadelijke effecten van etnische diversiteit op sociale cohesie onder de loep te nemen.

BNR All Inclusive
Presentatrice Diana Matroos gaat in gesprek met gasten die tips en tricks geven om aan de slag te gaan met inclusie op de werkvloer.

Super moslims
In deze aflevering gaan Halil en Khauthar in gesprek met Malique en Maame over hun werk, de creatieve sector, racisme binnen en buiten de moslimgemeenschap, black lives matter en meer.

De Dipsaus Podcast
In de tweewekelijkse podcast worden verhalen en maatschappelijk relevante onderwerpen behandeld vanuit het perspectief van vrouwen van kleur en is voor iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid.

Baaaz podcast
De makers Fouzia Outmany, Jamila Faloun en Nora Ledrhem van Baaaz podcast (een verbazingskreet in het Marokkaans) verbazen zich continu over maatschappelijke thema’s.

Fufu & Dadels
Vrijgevochten (met een zachte G) millennial vrouwen van kleur stellen elkaar en hun gasten kritische levensvragen, over feminisme en genderrollen, intercultureel zusterschap en nog veel meer.

En onze eigen Cultuurbrekers
Cultuurbrekers is dé reflectieve podcast over diversiteit en inclusie in de culturele en creatieve sector. In iedere aflevering van Cultuurbrekers duiken Zoë Papaikonomou en Vinny Tailor met twee gasten in de P van Publiek, Programma, Personeel of Partners.
Cultuurbrekers Publiek

Cultuurbrekers Programma
Cultuurbrekers Personeel
Cultuurbrekers Partners
Cultuurbekers Special: blunder-pim-pam-pet

Tip ons!
Heb je nog leuke, interessante of educatieve D&I podcast tips, deel het met ons via info@codedi.nl.

Deel dit artikel