Dans op Recept winnaar &Award Organisatieprijs

Dans op Recept biedt danslessen speciaal voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers, vrienden en familie. Het project van de DeDansDivisie werd bekroond in de categorie ‘organisatie’ en kreeg naast de felbegeerde &Award een geldprijs van €20.000.

Jurylid Valika Smeulders: “We vonden het zo’n moeilijke beslissing dat we een tweede juryberaad moesten houden. Musea Bekennen Kleur heeft een enorm publieksbereik en draagt bij aan hoe Nederland zichzelf ziet, als meerstemmig. Bij Dans op Recept was het mooi om te zien dat zij een groep bereiken die vaak onder de radar lijken te verdwijnen (mensen met Parkinson). Met de prijsuitreiking aan Dans op Recept willen we aantonen dat diversiteit uit meerdere groepen bestaat, en dat alle ‘minderheden’ samen de meerderheid vormen. Met z’n allen zijn we Nederland. Met z’n allen staan we voor brede diversiteit.”

“Wij werken met mensen die zich altijd ziek voelen, maar bij ons voelen ze zich danser. Ik vind het tof dat we dit gewonnen hebben!”, aldus de eerste reactie van Marlien Seinstra die de prijs namens Dans op Recept in ontvangst nam.

winnaar &Award Persoonsprijs

, filmmaker, talentontwikkelaar en promotor van diversiteit in film en televisie, ontving de &Award Persoonsprijs en een bedrag van €5.000, omdat hij mensen in beweging brengt door middel van zijn films en interventies die hij geeft aan bedrijven en het onderwijs. Met diverse trajecten hij helpt jongeren, die een kloof ervaren, op weg om te studeren aan een kunstvakopleiding dan wel aan een baan in de cultuursector.

Vol trots nam de &Award Persoonsprijs in ontvangst: “Het is belangrijk om erkenning en waardering uit te spreken naar mensen en organisaties die zich hard maken voor dit thema. De &Award helpt daarbij! Het versterkt mijn missie en ik hoop dat dit mensen inspireert om ook verder aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie, let’s rock this together!”

Volgens het juryrapport heeft de gave om sociaalmaatschappelijke thema’s op een vanzelfsprekende manier aan te kaarten in zijn werk als filmmaker. Tijdens de uitreiking zei jurylid Rodney Lam daar het volgende over: “In een strijd die op dit moment nog erg zwart-wit is, met zoveel woede over racisme en kleur, heb jij de cultuursector nog diverser gemaakt. Je hebt het naar een platform gebracht waarbij je zoveel mensen bereikt. We hopen dat veel meer mensen van jouw platform gebruik zullen maken.”

De &Awards worden mogelijk gemaakt door de rijkscultuurfondsen.

 

Deel dit artikel