Jury &Arwards

Rodney Lam

Als scenarist, serie-ondernemer, managing director en mede-eigenaar van het kledingmerk Daily Paper, weet Rodney Lam als geen ander hoe je een diverse doelgroep aanspreekt én impact kunt maken. Met zijn ondernemerschap wil Lam een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom draagt Lam zijn boodschap van diversiteit en inclusie uit in alles wat hij doet.

Valika Smeulders

Valika Smeulders is o.a. onderzoeker, curator en sinds dit jaar hoofd Geschiedenis bij het Rijksmuseum. Met haar brede kennis van maatschappelijke diversiteit, erfgoed en slavernijverleden kijkt zij met een scherpe blik naar de ingezonden nominaties van de &Awards.

Anthony Heidweiller

Anthony Heidweiller is artistiek leider Vocal Statements en lid Akademie voor Kunsten. Hij zet zich in voor een samenleving waarin elk mens zijn eigen stem vindt en nieuwsgierig blijft naar die van een ander. Lees hoe hij stotteren overwon dankzij zang op de website van Vocal Statements

Bij de &Awards mogen de winnaars automatisch meedoen als jurylid voor het volgende jaar. De prijswinnaars van vorige jaar, Roos Wattel en Joan Windzak, zitten dit jaar aan tafel als jurylid. Benieuwd naar hun tips voor deelnemers van dit jaar? Lees ze hier

Roos Wattel

Wat Telt! zorgt ervoor dat musea letterlijk meer toegankelijk worden voor doven en slechthorenden. Dit doen ze met onder anderen trainingen en workshops. Roos Wattel won met dit initiatief de &Awards Organisatieprijs van 2019.
Lees haar verhaal op codedi.nl

Joan Windzak

Kinderboeken moeten een weerspiegeling zijn van de wereld waarin kinderen leven. Joan Windzak zich met Educulture in voor diverse en inclusieve kinderboeken. Vorig jaar won zij de &Award Persoonsprijs.

Deel dit artikel