De lancering van de Waarden voor een nieuwe taal deed veel stof opwaaien. Er waren positieve reacties, instellingen die de handreiking gebruikten als startpunt voor het gesprek. Daarnaast was er feedback en soms weerstand.

Je mag ook niets meer zeggen 

Mounir Samuel gaf tientallen trainingen bij instellingen, binnen en buiten de cultuursector, over de waarden en inclusieve taal. Hij zag daarbij nieuwe uitdagingen en kansen voor inclusief taalgebruik. Je leest het vanaf februari zijn in zijn nieuwe boek ‘Je mag ook niets meer zeggen.’ Hierin legt Samuel vijftien nieuwe waarden uit aan de hand van praktijkvoorbeelden en interventies in een maatschappelijke context. De inzichten zijn relevant voor mensen in de cultuursector maar ook daarbuiten. 

Links boekomslag Je mag ook niets meer zeggen, rechts auteur Mounir Samuel.

Boeklancering in het Tropenmuseum 

Op donderdag 2 februari 2023 presenteert Mounir Samuel zijn nieuwe boek in het Tropenmuseum, samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam. Het belooft een feestelijk schurend (inter)actief programma met dialoog, muziek en spoken word. Ook krijgen deelnemers de kans om de tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ te bezoeken, waar Mounir aan meewerkte. Entree is kosteloos, reserveren is verplicht. Ga voor actuele informatie en tickets naar de website van het Tropenmuseum.

Meer lezen 

Deel dit artikel