In een boekenclub ontmoet je gelijkgestemden, voer je interessante discussies en maak je kennis met diverse auteurs en boeken die je anders misschien nooit open zou slaan. Dit kan komen omdat je de boeken en auteurs wellicht niet kent. Uit de Cultuurmonitor blijkt namelijk dat gemarginaliseerde groepen ondergepresenteerd zijn in het literaire landschap. Deze boekenclubs geven verhalen door en geven gemarginaliseerde groepen een platform.

PAC je boek
Een boekenclub met podcast gefocust op boeken over en door Aziatische mensen en de Aziatische cultuur. Beluister ook de podcasts. Volg PAC Je Boek via Instagram: @panasiancollective

Boze Bitches Boekenclub
Een halfjaarlijks evenement en online platform met als thema racisme, gender, mentale gezondheid, queerness, klasse en klimaat. Volg Boze Bitches Boekenclub via Instagram: @bozebitchesboekenclub

Amsterdam Queer Bookclub
Een maandelijkse samenkomst waar LHBTIQA+ gerelateerde boeken en films worden besproken. Deze boekenclub heeft Engels als voertaal. Volg Amsterdam Queer Bookclub via Meetup.

Inclusieve Kinderboeken Club
Een Instagramaccount waar inclusieve kinderboeken worden gerecenseerd. De boeken zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Volg het platform via Instagram: @inclusievekinderboekenclub

Feminist Evolution Leiden (FEL) bookclub
Een feministisch platform uit Leiden dat samenkomsten organiseert om feministische boeken te bespreken. De voertaal is Engels. Volg FEL via deze link.

Fixdit Leesclub (Querido Academie)
In de Fixdit Leesclub worden 4 literaire klassiekers besproken die door vrouwen geschreven zijn. De leesclub is momenteel niet actief maar publiceert wel podcasts. Blijf op de hoogte via deze link.

Mis je nog een boekenclub op deze lijst? Laat het ons dan weten via één van onze sociale media kanalen of het contactformulier onderaan deze pagina.

Deel dit artikel