18 april 2024

 •  09:30 tot 17:00
 •  Kerkstraat 204, Amsterdam (kantoor Cultuur+Ondernemen)
 •  €225 excl btw
 •  15 deelnemers (max 1 per organisatie)
 •  Startend zakelijk verantwoordelijken bij een culturele of creatieve organisatie

In de culturele en creatieve sector hebben we 3 codes: de Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code. Deze codes dragen bij aan een gezonde culturele en creatieve organisatie, en daarmee ook aan een gezonde sector. Hoe pas je als zakelijk verantwoordelijke de verschillende codes toe? Wat komt erbij kijken en waar moet je aan voldoen voor bijvoorbeeld een subsidieaanvraag? 

Om iedereen de kans te geven om zich optimaal te ontwikkelen en de groep deelnemers zo divers mogelijk te maken, is het maximale aantal deelnemers uit eenzelfde organisatie niet meer dan één.

Voor een zakelijk verantwoordelijke kan het soms lastig zijn om de drie codes in de praktijk te brengen. Tijdens deze dag wordt het belang van de codes besproken en weet je direct hoe je ze op waardevolle wijze kan toepassen in jouw eigen organisatie/project.

Voor wie

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich willen ontwikkelen. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

Tijdens de dag worden de drie codes grondig doorgenomen door experts die van de hoed en de rand weten. Je hoort over het belang van de codes, de doelen en de impact die ze kunnen hebben en je neemt kennis van praktijkvoorbeelden. We bespreken de kansen, maar ook de ingewikkeldheden die gepaard gaan met de codes. Ook ga je door middel van verschillende werkvormen aan de slag om de codes toe te passen op je eigen organisatie. Waar zitten de verbeterpunten? En hoe kan je deze succesvol doorvoeren?

Tijdstip en locatie

09:30 uur – Inloop met koffie en thee
10:00 uur – Start training
12.30 uur – Lunch
13.15 uur – Vervolg training
16:00 uur – Einde van de training & borrel
17:00 uur – Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam)

Resultaat

 • Je weet wat de codes (Governance Code Cultuur, Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code) inhouden en hebt besef van het belang ervan.
 • Je hebt geoefend met het toepassen van de codes op jouw eigen project/organisatie.
 • Je deelt ervaringen met peers over de toepassing van de diverse codes in ieders eigen organisatie.
 • Je krijgt handvatten aangereikt om de codes nog verder toe te passen in jouw organisatie.

Kosten

De kosten voor het programma zijn €225,- exclusief btw. Hierbij zijn inbegrepen:

 • Trainingsprogramma
 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf
 • Materialen waarmee je wat je hebt geleerd kan toepassen in jouw situatie
 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op een situatie in willen gaan, of wanneer er vragen overblijven.

Voor het financieren van dit programma willen we je wijzen op de regeling Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kun je vrij gemakkelijk een derde van de kosten terugvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling.