De &Award Organisatieprijs 2019 ging naar Wat Telt!

Wat heeft de &Award Organisatieprijs Wat Telt! opgeleverd?
Roos Wattel van Wat Telt!: “De &Award heeft ons voornamelijk de bevestiging gebracht dat we goed bezig zijn. Het heeft ons extra zelfvertrouwen opgeleverd om door te gaan met onze projecten en om onze ideeën verder uit te breiden.
Mede dankzij de geldprijs konden we investeren in een traject bij Art-Up waar we ook weer veel hebben geleerd over ondernemen in de cultuursector en kwamen we bij een business consultant die ons momenteel verder helpt om een stichting op te zetten en een langetermijnstrategie te ontwikkelen. Dankzij de &Award organisatieprijs kunnen we een project voor dove kinderen en jongeren opzetten om hen nog meer enthousiast te maken voor kunst en cultuur. De &Award heeft daarom zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van Wat Telt! en het project Musea in Gebaren en het ontwikkelen van een duurzame basis voor de toekomst!”

Wat is jouw tip voor mensen die overwegen een project in te dienen of iemand te nomineren?
“De kunst- en cultuursector heeft meer diversiteit, toegankelijkheid en inclusie nodig. Ben jij daar mee bezig en heb jij al concrete resultaten geboekt maar heb je nog veel meer mooie ideeën? Stuur dan vooral jouw project in! Wie weet kan de &Award ook jou net dat extra duwtje in de rug geven! Wees vooral eerlijk en enthousiast over jouw organisatie en project, waar gaat jouw vuur van branden? Welk probleem los jij op? Omschrijf dit zo concreet mogelijk en welke stappen kun jij met jouw project zetten om bij te dragen aan een inclusiever en diverser cultuursector? Of als je iemand kent waarvan je vindt dat die zich tomeloos inzet hiervoor, en die wel waardering verdient, nomineer diegene dan vooral!”

De &Award Persoonsprijs 2019 ging naar Joan Windzak vanwege haar inzet voor taalontwikkeling bij kinderen

Wat heeft de &Award Persoonsprijs jou gebracht?
Joan Windzak: “Erkenning en het vertrouwen dat datgene wat ik doe ertoe doet. Voor mij was de nominatie de eerste keer dat ons werk zo publiekelijk als relevant werd benoemd (en als gevolg van de publiciteit) ik ook als deskundige op het gebied van inclusie in kinderboeken werd gezien. De &Award Persoonsprijs heeft ook gezorgd voor nieuwe, vooral professionele contacten o.a. van het Nederlandse Fonds voor Letteren.”

Wat is jouw tip voor mensen die overwegen een project in te dienen of iemand te nomineren?
“Vraag jezelf af hoe zou de wereld er uitzien zonder dit project/deze persoon? Zou het er minder inclusief en divers uitzien, dien dan het project in c.q. nomineer deze persoon.”

Inzending &Awards geopend!
De winnaars ontvangen naast de felbegeerde &Award ook een geldprijs van € 20.000 of van € 5.000. De &Awards worden mogelijk gemaakt door de rijkscultuurfondsen.
Enthousiast geworden? Meld je organisatie of een persoon aan.

Deel dit artikel