Wat doet een kritische vriend

De kritische vrienden van de Code D&I geven gevraagd en ongevraagd opbouwend feedback en advies. Zo delen ze hun inzichten met ons met als doel de cultuursector diverser, inclusiever en toegankelijker te maken. Lees meer over kritische vrienden .

Wie zijn wij

Melvin Kolf

Gelijke kansen en herkenbaarheid voor iedereen, dat is mijn droom. Omdat ik een mix ben van meerdere culturen, voel ik me een wereldburger. Ik ben trotse vader van drie dochters. Ik vind het belangrijk dat zij zichzelf én al hun vriendjes en vriendinnetjes terugzien in de culturele sector. Cultuur heeft namelijk veel te bieden aan iedereen. Ik heb een verleden in het betaald voetbal en ben actief geweest als vrijwilliger en professional in meerdere domeinen. Nu ben ik bestuurder van dejeugd en jongerenwerkorganisatie Presikhaaf University. Daarnaast mag ik toezichthouder zijn bij Cultuur Oost. Omdat ik niet klassiek ben opgeleid kijk ik met een andere blik. Ik hoop dat dit een waardevolle bijdrage levert aan het diverser en inclusiever maken van de culturele sector.

Portretfoto Melvin Kolf

Amira al Rawi

Als theatermaker richt ik mij op maatschappelijke vraagstukken door op persoonlijke verhalen in te zoomen. Door naar verhalen te luisteren kunnen we elkaar leren kennen, beter begrijpen en onszelf herkennen. Het is belangrijk dat alles om ons heen onze omgeving representeert en daarin iedereen gezien en vertegenwoordigd wordt. Het afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ik heb mij daar over cultuurparticipatie en diversiteit en inclusie bij cultuurinstellingen gebogen. Aankomend jaar denk ik als critical friend mee met de ontwikkeling van de Code Diversiteit en Inclusie.

Portretfoto Amira al Rawi

Gary/Gerdien van Halteren (zij/die/haar)

Mijn naam is Gary. Ik ben freelance illustrator en ontwerper. Ik werk voor het AMFI en ben momenteel bezig met een master aan de HKU. Binnen mijn projecten focus ik mij op onderwerpen als seksualiteit en genderdiversiteit. Ruimte maken voor stemmen die we een lange tijd te weinig hebben gehoord, dat is voor mij belangrijk. Laten we meer naar elkaar luisteren. Zo streven we samen naar een diverser landschap waarin er representatie kan worden geboden aan zo veel mogelijk mensen.

Portretfoto Gary van Halteren

Wietske Merison

Als kritische vriend van de Code Diversiteit & Inclusie hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan een culturele sector waar iedereen zich welkom, gehoord en geïnspireerd kan voelen. Ik geloof dat mijn kracht hierin vooral ligt in het meenemen van verschillende levensbeschouwelijke perspectieven. Ik ben zelf actief binnen de culturele sector als zangeres, muzikant, componiste en schrijfster. Mijn islamitische levensbeschouwing en mijn opleiding als mensenrechtenjurist inspireren en voeden mij in mijn kunst.

Portretfoto Wietske Merison

Deel dit artikel