Het Bijlmer Parktheater zet zich op verschillende manieren in voor meer diversiteit en inclusie in de cultuursector. Het afgelopen jaar organiseerden ze een reeks bijeenkomsten genaamd Building a House for Inclusion. Per keer gingen verschillende gasten en deelnemers met elkaar in gesprek over een van de P’s van de Code Diversiteit & Inclusie. Op 11 mei 2023 is de laatste bijeenkomst, deze staat in het teken van Partners. Aan het einde van de avond wordt de documentaire Spiegel van de Bijlmer vertoond. Bekijk hier meer informatie over 11 mei.

Spiegel van de Bijlmer

In deze documentaire draagt Ernestine Comvalius, directeur van het Bijlmer Parktheater, het stokje over aan Jolanda Spoel. Samen met de collega’s van het theater blikken ze terug op de afgelopen tien jaar, waarin ze streden voor meer herkenning in kunst en cultuur. Met een hoge kwaliteit aan producties, maar ook door bijvoorbeeld door te zorgen dat jonge makers zich kunnen laten zien.

De documentaire ging ging in premiere tijdens het Nederlands Film Festival 2022 en is gemaakt door Afra Jonker (Boa Producties), Frank Zichem, Nicole Batteké en Bernd Wouthuysen.

Bekijk nu voor 5 euro

Kun je er niet bij zijn in mei? Bekijk de film thuis of met collega’s op kantoor:

Deel dit artikel