Na deze training:

  • ben je je bewust van eigen blinde vlekken en hoe dit de selectie van de beste kandidaat kan beïnvloeden;
  • kun je een inclusieve vacaturetekst schrijven;
  • weet je hoe je een objectief en gestructureerd sollicitatie-gesprekken kunt voeren;
  • heb je meer inzicht in de werking en toepassing van deep democracy;
  • weet je wat belangrijk is bij het ‘onboarden’ van nieuwe mensen in je organisatie;
  • kun je het geleerde overbrengen binnen je eigen organisatie;
  • heb je geleerd hoe je met je mede deelnemers dit vraagstuk kunt blijven monitoren.

Programma

Tijdens de eerste sessie onderzoeken we met elkaar op welk vlak je je team diverser wilt laten zijn. We onderzoeken blinde vlekken en werken op deze manier aan bewustwording rondom valkuilen bij inclusief werven. Aan de hand van een eigen vacaturetekst ga je aan de slag met het aanscherpen van deze tekst en geven we samen je interviewvorm. Het competentiegericht werven en selecteren waar we mee werken is wetenschappelijk onderbouwd.

In de tweede sessie zoomen we in op hoe je zorgt dat deze nieuw geworven personen zich ook thuis voelen in je organisatie. We bekijken hoe het onboardingsproces bij jouw organisatie nu geregeld is en waar verbeterpunten zitten. Gemiddeld genomen zijn werknemers eerder geneigd om drie jaar bij een organisatie te blijven werken, als ze een goede ‘onboarding’ hebben ervaren. Belangrijk dus om dit op orde te hebben. In de training doorloop je de stappen die je moet nemen om tot een efficiënte onboarding te komen. Tegelijkertijd maak je een plan voor je eigen organisatie. Daarnaast krijg je handvatten op welke manier je beslissingen kunt nemen in teamverband waarbij iedere medewerker het gevoel heeft dat hun stem meegenomen wordt in het besluit; dit doen we door te werken met Deep Democracy.

De derde sessie van deze training is een geleide intervisiebijeenkomst. Onder begeleiding van een van onze vaste intervisiebegeleiders leer je hoe je met je groep elkaars casussen kunt uitdiepen en hier vervolgens zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

Voor wie

Deze training is geschikt voor leidinggevenden, managers en hr-professionals in de culturele sector.

Over de trainer

Karima el Bouchtaoui van Ocullus Consultancy geeft de training. Gelijke kansen op de arbeidsmarkt, dat is haar missie in het leven. Ze is van Marokkaanse afkomst en heeft aan den lijve ervaren hoe het is om niet gezien te worden. In 2018 is ze voor zichzelf begonnen met de insteek om te zorgen dat we in Nederland gelijke kansen hebben, zonder dat het uitmaakt hoe oud je bent, van wie je houdt of welke culturele achtergrond je hebt. Het enige waar het over gaat, zijn competenties.
Ocullus Consultancy doet opdrachten voor verschillende organisaties in de culturele sector en daarbuiten.

Praktische informatie

Data: 14 mei, 28 mei en 18 juni 2024
Tijd: 14 & 28 mei 13:00 -17:00 uur, 18 juni 14:30 – 17:00 uur
Kosten: €295,- incl. BTW per persoon. Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Afwisselend in Arnhem en Nijmegen

Meer informatie