Wat is hun kritische blik op de nieuwe code Diversiteit en Inclusie? Welke ervaringen en tips kunnen zij geven om verrassende partnerschappen aan te gaan die ook jouw eigen perspectief uitdagen? Natuurlijk reflecteren Ruben en Geertje ook op de effecten van de coronacrisis en de wereldwijde protesten tegen racisme voor de culturele sector.

Verslaggever Vinny Tailor ging op pad om meer te weten te komen over het project ‘Muziek Maatjes’ van Club Goud in Nijmegen. Projectleider Moniek van Daal vertelt over de bijzondere samenwerkingen die ze aanging met Poppodium Doornroosje.

En natuurlijk speelt presentator Zoë Papaikonomou samen met haar gasten het Blunder Pim Pam Pet. In dit reflectieve spel delen de gasten ‘uitglijders’ en inzichten waarvan ze veel hebben geleerd. Tot slot nemen Geertje en Ruben hun Petje Af voor een persoon, programma of instelling die het goed doet op het gebied van de P van Partners.

Over Cultuurbrekers

In elke aflevering van de 4-delige podcastserie Cultuurbrekers verdiept host Zoë Papaikonomou samen met baanbrekers uit de culturele en creatieve sector één van de vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie, die onlangs werd vernieuwd (Publiek, Programma, Personeel en Partners). Ze spelen samen het Blunder Pim Pam Pet, want verandering is een weg van vallen, reflecteren en weer opstaan. Én ze nemen hun Petje Af voor een instelling, project of persoon die bijdraagt aan meer diversiteit en inclusie in de creatieve en culturele wereld. Verslaggever Vinny Tailor bezoekt elke aflevering een organisatie waar op concrete wijze aan meer diversiteit en inclusie wordt gewerkt.

Luister de podcast!